top of page

Meer van Ohrid

Het meer is maar liefst 350 km2 groot, is een van de schoonste van de wereld en valt onder Unesco, evenals het naastgelegen National Park Galicica. Er zijn talloze baaitjes rondom het meer waar u lekker kunt zwemmen.

meer%202_edited.jpg

Er op uit 

Er zijn verschillende uitstapjes mogelijk. Zo kunt u het mooie klooster van Sveti Naum bezoeken per boot of auto. Of een dagje naar de badplaats Struga gaan. Het openlucht museum Bay of bones is vlakbij Pestani. U kunt natuurlijk ook  een dagje  naar Albanië.

IMG_0900.JPG

Wandelen 

In de omgeving zijn veel wandelmogelijkheden. In de nabije omgeving van het meer van Ohrid liggen twee nationale parken: Galicica en Pelister. En ook in de directe omgeving van Pestani kunt u mooi wandelen, bijvoorbeeld rond het dorpje Elsani, waar het leven nog traditioneel is. 

wandelen 2.JPG

Ohrid

Ohrid ligt op nog geen 15 km en is goed te bereiken met openbaar vervoer; bus, taxi of boot. In Ohrid vind je onder andere het oude Griekse theater, het oude fort, kloosters en kerken, talloze terrasjes, eetgelegenheden en een bruisend uitgaansleven. Voor iedereen wat wils!

ohrid.JPG
bottom of page